• 2020 40 dni brez alkohola
  • 2020 sticisce link 2 970x200
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

Brezplačna delavnica in novoletno srečanje mreže Vključen.si

Veliko NVO sredstva za svoje delovanje pridobiva iz razpisov, ki jih razpisujejo odločevalci iz vrst ministrstev, občin…. Zato smo se v mreži za socialno vključevanje - Vključen.si odločili, da organiziramo delavnico, kjer bi lahko NVO pridobile odgovore na vprašanja, kje iskati razpise in kateri razpisi so na voljo za organizacije s področja sociale, kako pripraviti uspešno projektno prijavo, zakaj je pomembno, da uporabniki/socialno izključeni sodelujejo pri pripravi in izvedbi projekta, na kaj moramo biti posebej pozorni pri pripravi projekta, kakšne so pogoste napake ipd.

Tako je 19.12.13, v prostorih Galerije Družina potekala brezplačna delavnica mreže Vključen.si »Prijava na razpise na področju sociale in vključevanje uporabnikov«. Vodila jo je Darja Sekula Krstič, ki ima večletne izkušnje pri pisanju projektnih prijav in vodenju projektov. Izvedla je že številne delavnice in svetovanja na teme razpisov, pridobivanja sredstev, financ in vodenja projektov.

Delavnica je bila namenjena tako začetnikom pri pridobivanju sredstev iz razpisov na področju sociale, kot tistim, ki že imajo izkušnje z razpisi in s pisanjem projektov, vendar niso uspešni pri pridobivanju sredstev. Vsebina delavnice je bila razdeljena na več sklopov, ki so vsebovali uvod v razpise in projektne prijave, predstavitev finančnih virov na področju sociale na nacionalni in evropski ravni, pregled razpisne dokumentacije – primer razpisa na področju sociale, predpogoje za uspešno prijavo, vključevanje uporabnikov – socialno izključenih – v pripravo in izvedbo projekta, identifikacijo in analizo problema, ki ga bo projekt reševal, formuliranje projektnih ciljev in rezultatov, finančni načrt in preverjanje kakovosti projekta.

Z organiziranjem vsebinsko kvalitetnih brezplačnih delavnic želimo v mreži za socialno vključevanje – Vključen.si ponuditi NVO nova znanja, inovativne ideje in nove izkušnje, ki bodo omogočale njihov razvoj, večjo neodvisnost njihovega delovanja in poslovanja in čim hitrejšo integracijo socialno izključenih nazaj v družbo.

Po delavnici smo povabili vse udeležence na novoletno srečanje mreže Vključen.si, kjer sva zaposlena na mreži predstavila naše dosedanje delovanje, naše uspešno izpeljane akcije in bodoče delovanje ter usmeritve mreže Vključen.si. V sproščenem prazničnem vzdušju smo si z gosti izmenjali kar nekaj idej za bodoče sodelovanje in utrdili naše vezi.

IMG 0338IMG 0344IMG 0342

IMG 0348IMG 0358IMG 0364

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943