• 2020 40 dni brez alkohola
  • 2020 sticisce link 2 970x200
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

Ponovna izvedba delavnice »Prijava na razpise na področju sociale in vključevanje uporabnikov«

20.2.14 smo v sodelovanju z Zavodom SMC Maribor organizirali brezplačno delavnico »Prijava na razpise na področju sociale in vključevanje uporabnikov«. Delavnica je potekala v Mariboru, saj želimo v mreži Vključen.si delovati regionalno in ponuditi izobraževanja vsem zainteresiranim NVO s področja socialnega vključevanja.

Tokratna delavnica je ponovitev delavnice, ki je že potekala v Ljubljani in smo jo zaradi velikega odziva NVO ponovili še v Mariboru. Zaradi velikega zanimanja NVO v Mariboru in Ljubljani bomo tudi v bodoče ponudili vsebine, ki NVO omogočajo finančno stabilnost in nadaljnji razvoj njihovega delovanja.

Namen delavnice je bil odgovoriti NVO na vprašanja, kje iskati razpise in kateri razpisi so na voljo za organizacije s področja sociale, kako pripraviti uspešno projektno prijavo, zakaj je pomembno, da uporabniki/socialno izključeni sodelujejo pri pripravi in izvedbi projekta, na kaj moramo biti posebej pozorni pri pripravi projekta, kakšne so pogoste napake ipd.

Delavnica je bila namenjena tako začetnikom pri pridobivanju sredstev iz razpisov na področju sociale, kot tistim, ki že imajo izkušnje z razpisi in s pisanjem projektov, vendar niso uspešni pri pridobivanju sredstev. Vsebina delavnice je bila razdeljena na več sklopov, ki so vsebovali uvod v razpise in projektne prijave, predstavitev finančnih virov na področju sociale na nacionalni in evropski ravni, pregled razpisne dokumentacije – primer razpisa na področju sociale, predpogoje za uspešno prijavo, vključevanje uporabnikov – socialno izključenih – v pripravo in izvedbo projekta, identifikacijo in analizo problema, ki ga bo projekt reševal, formuliranje projektnih ciljev in rezultatov, finančni načrt in preverjanje kakovosti projekta.

Mreža za socialno vključevanje – Vključen.si si s svojim delovanjem prizadeva, da omogoča nevladnim organizacijam pridobiti nove ideje, znanja, ki omogočajo socialno izključenim čim hitrejšo vključevanje družbo in uspešno socialno integracijo posameznika. Zato se bomo še naprej trudili preko različnih usposabljanj ponuditi vsebine, ki bodo zanimive za uspešno delovanje NVO.

 

Gradivo

IMG 0418IMG 0417IMG 0422IMG 0424

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943