• 2020 40 dni brez alkohola
  • 2020 sticisce link 2 970x200
  • socialni teden 2015 970x200
  • vkljucen podprimo se

DELAVNICA MREŽE ZA SOCIALNO VKLJUČENOST – VKLJUČEN.SI

V petek 5.4.13 je Mreža za socialno vključenost – Vključen.si organizirala brezplačno delavnico na temo »METODE BIOGRAFSKEGA UČENJA KOT OBLIKA DELA S SOCIALNO IZKLJUČENIMI« v prostorih Socialne akademije. Delavnico sta uspešno in v sproščenem vzdušju vodila predavatelja Matej Cepin in Urška Slana. S svojo pozitivno energijo sta predstavila metodo učenja, ki izhaja iz lastnih izkušenj.

Biografsko učenje je učenje iz življenja in za življenje. Velikokrat slišimo: “izkušnja je najboljša učiteljica,” “iz napak se učimo,” “saj ga bo življenje naučilo.” Kadar takšno “učenje iz življenja” uporabimo namerno in načrtno pri delu s skupinami, lahko obogatimo in poglobimo odnose med člani, vsebino pogovorov in vpogled članov v lastno življenje in učenje ter svet okoli njih.

Naše lastne izkušnje in deljenje življenjskih izkušenj z drugimi lahko postane drugačen koncept učenja. Refleksija, poglobljen pogled vase in ovrednotenje lastnih dejanj so lahko vir učenja, ki ga preko deljenja v skupini, uporabimo za lastno izobraževanje ali za izobraževanje v skupini.

Tekom delavnice smo lahko spoznali, kaj je biografsko učenje, kako poteka biografsko učenje v skupini in preizkusili metode biografskega učenja. Udeleženci so lahko preko preko aktivnega sodelovanja v delavnici spoznali in pridobili ustrezna znanja in smernice, ki jih bodo lahko uporabili pri svojem delovanju.

Kot mreža za socialno vključenost želimo ponuditi NVO podporo na več ravneh delovanja nevladnega sektorja. Usposabljanje in s tem pridobivanje novega znanja bo omogočilo NVO uspešnejše delovanje in soočanje z raznimi problemi, ki so pojavljajo pri njihovem delovanju. Namen naše mreže je posameznim NVO omogočiti ustrezne pogoje delovanja in jim nuditi podporo, do katere žal zaradi vrste ovir same ne morejo dostopati. Kot mreža za socialno vključenost želimo na področju sociale uvajati nove možnosti, nova znanja, nove priložnosti.

IMG 0049IMG 0069IMG 0064IMG 0063

 

Kontakt

  • Mreža za socialno vključenost - Vključen.si
  • Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Telefon: 030 646 943